ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ Α΄ ΤΑΞΗ – ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α ́ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.

Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2017.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α ́ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Αίτηση του γονέα ή του νόμιμου κηδεμόνα. (Συμπληρώνεται στο σχολείο από τον έναν γονέα ή τον νόμιμο κηδεμόνα) Η αίτηση απαιτεί στοιχεία ταυτότητας (επίδειξη ταυτότητας) και των δύο γονέων.

β. Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ, παραλαμβάνεται από το σχολείο και συμπληρώνεται από τον παιδίατρο, κατατίθεται στο σχολείο έως 15-6-2023)

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (στο όνομα του γονέα-κηδεμόνα, λογαριασμός ΔΕΗ, σταθερής τηλεφωνίας κτλ)

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του/της στο Δημοτικό.

στ. Πιστοποιητικό Φοίτησης (διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο με τη λήξη των μαθημάτων στις 15 Ιουνίου)

Μαζί με την αίτηση εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να συμπληρώσουν και την αίτηση για το ολοήμερο πρόγραμμα.

Εάν οι γονείς είναι διαζευγμένοι, απαιτείται δικαστική απόφαση επιμέλειας ή ιδιωτικό συμφωνητικό.
Εάν το παιδί έχει διαγνωσμένη μαθησιακή δυσκολία, διάγνωση από ΚΕΔΑΣΥ
Evi
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στο γραφείο της διεύθυνσης από 10 πμ έως 11.30 πμ καθημερινά.Εισοδος από την οδό Παπαντωνη.